Nastavlja se “rat” između Senada Hadžifejzovića i Zorana Šprajca; Šprajc: Za razliku od tvoje poezije ja svoje kile nisam našao na ulici!

Čini se kako se nastavlja pravi mali “rat” između Senada Hadžifejzovića i Zorana Šprajca.

--

Nakon što je Hadžifejzović jučer gostovao na HRT-u, u emisiji Aleksandra Stankovića “Nedjeljom u 2” rekavši da “novinarstvo nije dobra najava, dobra odjava, dobar gard sa 100 kila, turbo glas, te da treba imati i znanje, a da ga Šprajc nije imao pa je uvrijedio stećak”, voditelj emisije RTL direkt obratio se javnosti na svom FB profilu.

“Ovaj veliki bošnjački pjesnik i satiričar koji je svoj umjetnički talent odlučio naglasiti poetskim umotavanjem u šal, nikako da preboli onih 45 sekundi što sam mu svojedobno posvetio u Direktu. Na mene je dosad potrošio dvije svoje emisije i nekoliko FB objava, sve u svom čuvenom ćevap-desetercu, a sad je evo umjetničku slavu okrunio i nastupom u hrvatskom televizijskom prostoru.

Stihove u kojima je dosad kupusario s diskvalifikacijama po rodu, imenu, prezimenu i težini pjesnik je ovaj puta oplemenio sa svojom povijesnom ulogom zaštitnika stećka. Naime, moju konstataciju da je ‘duhovit kao stećak’ Senad je u nekakvom poetskom magnovenju shvatio kao uvredu stećku kao takvom. Satiričar je ostao bez satire i povrijeđen vlastitom taštinom jurnuo u napad obmotan šalom i bosanskohercegovačkim simbolizmom o jedinstvu svih naroda i narodnosti u nadgrobnom spomeniku i zagrobnom životu.

Da je manje taštine a više pameti, Senad je recimo mogao podrugljivo zahvaliti na komplimentu jer stećci doista znaju imati duhovite napise, ali to je napor koji se od ovog medijskog umjetnika nije mogao očekivati te je Senad time potpuno opravdao onih 45 sekundi u Direktu.

Btw, Senade ukrao si mi jedno dvadeset kilograma a to je uvreda veća od svih. Za razliku od tvoje poezije ja svoje kile nisam našao na ulici.”

(kameleon )


TAG