(VIDEO) Dodik: Pomoz’ Bog junaci, neka živi RS

Ovo je poseban dan našeg jedinstva i odnosa prema RS, koja ima namjeru da živi i slavi svoj dan te dijeli slobodu sa svima drugima – rekao je dana predsjednik RS Milorad Dodik.

Obraćajući se učesnicima defilea na Trgu Krajine u Banjoj Luci, u povodu neustavnog dana, Dodik se učesnicima defilea obratio sa “Pomoz’ Bog junaci” i naveo jeda je RS “stvorena kao odgovor na zlo srpskog naroda, da se na ovim prostorima napravi država“.

--

Srbi su, kaže, uvijek znali da kada nemaju države, nemaju slobode.

Naveo je i da , već su ti drugi i drugačiji pozvani da žive sa Srbima u slobodi, dijeleći zajedničke vrijednosti.

– Ali, nikada nećemo odustati od onoga što je naš identitet, naša država, naša RS. Neka živi RS – rekao je on čestitajući dan RS, dan koji su, kako je dodao, Srbi tako dugo u historiji čekali i koji obilježavaju danas, kao i svih prethodnih i budućih godina.

Prethodno je izvedena himna RS “Moja Republika“, ali i “Bože pravde“.

U Banjoj Luci, gdje su danas obilježava dan RS, koji je Ustavni sud BiH ocijenio neustavnim, održan je defileu oko 200 pripadnika policije RS-a, “specijale“, te saobraćajne policije.

Osim policajaca u defileu su su bili vatrogasci, poštari, sportisti, članovi kulturno-umjetničkih društava, mažoretkinje te studenati koji su nosili veliku zastavu RS-a.

Promarširali su glavnom ulicama ka Trgu Krajine na kojem su defile pratili srpski predstvanici vlasti RS-a, predvođeni predsjednikom Miloradom Dodikom.

(Avaz)