(VIDEO) ŽENSKO OB*EZIVANJE: Ispovest žene koja sakati g**italije devojčica!

Žene koje sprovode operacije na ženskim ge*italijama, koje u ekstremnim slučajevima može ići i do “zašivanja” va*ine, tačnije uklanjanje kli**risa, izjasnile su se zašto to rade.

Proces je ilegalan u mnogim zemljama, ali predstavljamo vam ženu koja obavlja ovaj užasni postupak i ne planira da prekine sa tim, jer kaže da “što više devojaka treba da prođe kroz tu intervenciju”.

--

Neki roditelji su čak svoje ćerke na letnjim raspustima slali na ovakav vid operacije, sprečavajući ih da dožive se**ualno zadovoljstvo. Poluslepa 86-godišnja starica Ana-Mora Nege je vrlo poznat “hirurg” u Keniji koji se time bavi već 70 godina, a na svojim žrtvama koristi žilete.

“Devojke se seku tamo dole kako bi se zaklele na vernost. Kada se to sanira, vi više neće moći da budete pro*tituka koja će ići u potragu za muškarcima”, priča Ana-Mora za Dejli Mejl.

“Bićete poslušni i čekaćete svog supruga. Seks je tu samo zbog dece, a ako ste se već ostvarile kao majke, nema potrebe više za tim”, nastavlja Ana-Mora.

U Evropi postoji oko 700.000 žrtava g**italnog sakaćenja, sa oko 140.000 u Velikoj Britaniji i 100.000 u Francuskoj. Uprkos činjenici da je ono ilegalno u mnogim zemljama, praksa se i dalje nastavlja. Ljudi misle da njihove ćerke, kada nađu svog muškarca, treba da idu na operaciju, jer u suprotnom devojke ne mogu da kontrolišu svoje emocije i nagone.

“Žensko ob*ezivanje je važan deo života. To je kao proslava za Božić. Ono ujedinjuje ljude. Sekući ženu, tada ona raste u zdravom telu”, priča ona.

Kulturni lider Kisi plemena u Keniji Dikion Kibagendija tvrdi da će Afrikanke, ako ne prođu kroz ovu “varvarsku praksu”, postati robovi Zapada. Kako on pojašnjava, žene koje se nisu podlegle ge**talnom sakaćenju, “nemaju disciplinu, ne pokazuju poštovanje prema svojim bližnjima, a osećaj prema kulturi se gubi”.

Podsećamo vas da je kultura i tradicija u Africi na prvom mestu i ako ih ne poštujete, bivate ekskomunicirani iz zajednice.

Poslušajte mišljenje aktivistkinje za ljudska prava koja je rodom iz Somalije, a i sama je preživela genitalno sakaćenje.

(Kurir)

 


TAG