(VIDEO) ŽENSKO OB*EZIVANJE: Ispovest žene koja sakati g**italije devojčica!

Žene koje sprovode operacije na ženskim ge*italijama, koje u ekstremnim slučajevima može ići i do “zašivanja” va*ine, tačnije uklanjanje kli**risa, izjasnile su se zašto to rade.

--

Proces je ilegalan u mnogim zemljama, ali predstavljamo vam ženu koja obavlja ovaj užasni postupak i ne planira da prekine sa tim, jer kaže da “što više devojaka treba da prođe kroz tu intervenciju”.

Neki roditelji su čak svoje ćerke na letnjim raspustima slali na ovakav vid operacije, sprečavajući ih da dožive se**ualno zadovoljstvo. Poluslepa 86-godišnja starica Ana-Mora Nege je vrlo poznat “hirurg” u Keniji koji se time bavi već 70 godina, a na svojim žrtvama koristi žilete.

“Devojke se seku tamo dole kako bi se zaklele na vernost. Kada se to sanira, vi više neće moći da budete pro*tituka koja će ići u potragu za muškarcima”, priča Ana-Mora za Dejli Mejl.

“Bićete poslušni i čekaćete svog supruga. Seks je tu samo zbog dece, a ako ste se već ostvarile kao majke, nema potrebe više za tim”, nastavlja Ana-Mora.

U Evropi postoji oko 700.000 žrtava g**italnog sakaćenja, sa oko 140.000 u Velikoj Britaniji i 100.000 u Francuskoj. Uprkos činjenici da je ono ilegalno u mnogim zemljama, praksa se i dalje nastavlja. Ljudi misle da njihove ćerke, kada nađu svog muškarca, treba da idu na operaciju, jer u suprotnom devojke ne mogu da kontrolišu svoje emocije i nagone.

“Žensko ob*ezivanje je važan deo života. To je kao proslava za Božić. Ono ujedinjuje ljude. Sekući ženu, tada ona raste u zdravom telu”, priča ona.

Kulturni lider Kisi plemena u Keniji Dikion Kibagendija tvrdi da će Afrikanke, ako ne prođu kroz ovu “varvarsku praksu”, postati robovi Zapada. Kako on pojašnjava, žene koje se nisu podlegle ge**talnom sakaćenju, “nemaju disciplinu, ne pokazuju poštovanje prema svojim bližnjima, a osećaj prema kulturi se gubi”.

Podsećamo vas da je kultura i tradicija u Africi na prvom mestu i ako ih ne poštujete, bivate ekskomunicirani iz zajednice.

Poslušajte mišljenje aktivistkinje za ljudska prava koja je rodom iz Somalije, a i sama je preživela genitalno sakaćenje.

(Kurir)

 


TAG